Direction Of My Traveling

So, Where???!

Skyscanner, tripadvisor, agoda should come along as well as individual airlines -specially cheap ones- ๐Ÿ˜›

This was my chit chat round the bush conversation with friends now and then. Hey! We are teachers, we need to get out of routine and similar faces to stay in our sanity… Well, but of course you have to tell me first what is considered so called ‘normal’. And actually being with ‘insane’ if not ‘crazy’ people around WILL bring back your sanity! HAhahaaha… So That is IT!

Image

There! I said my direction for my travel. It is not about where to go as the consideration upmost. OK…that tooo.. But being with who and what you wanna do -For ME play an important part.ย 

As you travel…It’s not merelyย your physical that should feel the joy but also your mind. I am not only talking about the comfort zone but also challenge. What do you fear of? Go for it!!! But know your limit… You don’t want to end up drop dead, eh??! ๐Ÿ˜›

I was saying…Take the challenge of what you hesitate to do and feel the content and satisfaction of doing something NEW! So there’s no regret of not doing it…rather knowing that that was a bad idea and won’t do that shit again if it was so! ๐Ÿ˜€

What??! Do I sound like I’m about to die tomorrow?! Exactly! Think that way, so you got the courage!ย 

Rintihan tulang yang menjelang rontok..who wants to do lots of things! Hahahaha!!ย 

On the way you will gain bonus by having lots of friends and if you are lucky….some best friends!! ๐Ÿ˜‰

Image

ย 

Wajah – wajah Dibuang Sayang…

Wajah-wajah Spekta yang dibuang sayang tapi terlalu tampak hina dipublish di Facebook…. HAhahaha..!!

Didik-Jo-Me

Mur-e-hum clan

Dua foto diatas adalah peninggalan jaman jahiliyah sewaktu kami melakukan perjalanan ke Wakatobi.

Woohooo folks!
Posing ugly faces!! Setuju kan kalo semua muka-muka ini jelek??!! :p

Kami memang bekerja keras untuk tampak jelek.. tapi…

Ketika waktu mempertemukan saya dengan para pemilik otak kriminal, The Woohoos!!! ๐Ÿ˜›

Stop over untuk makan malam dalam perjalanan menuju Karimun Jawa.

Relaaaax…

Naaah ini Pose apa coba? Saking dah dipoto… mubajir kaan???! ๐Ÿ˜€

Flash back pada jaman penjajahan Belanda dan perbudakan.

The Vampirs

Udah nonton Breaking Downย dooong…? Atau paling ga tau kan kalo itu cerita tentang vampir-vampir ganteng dan cantik? Naah foto yang diatas gak mungkin mewakili film itu. Dibuang sayaaaang…mari kita bully bersama… hahahhaha!

 

 

 

 

 

 

 

Jakardah Oh Jakardah!

J.A.K.A.R.T.A. What’s in your mind? Yep, ‘Terrific’ T.R.A.F.F.I.C!

Dengan adanya kemahsyuran jalanan Jakarta akan kemacetannya itulah, not knowing which way to take when going somewhere in Jakarta may cause a BIG problem.  Saya  pun menggaet duo penyelenggara GPS Live yang katanya bisa mengarahkan jalan ke tempat yang akan kami tuju. GPS itu bernama: AJ (kayak merk toko roti) alias Anwar-Julia. Lumayanlah meskipun merk itu belum ada garansi keakuratannya tentang jalanan Jakarta tapi sudah bisa dipastikan sepanjang perjalanan gak bakalan sepi.

Seperti biasa kita disambut kemacetan dari setiap lini, mau jalan tol, jalan tikus atau jalan gajah sekalipun hanya wajah macet yang menyambut kita di Jakarta, apalagi jalan biasa…Wassalam aja deh! Tapi…beruntung sekali ‘GPS’ berfungsi dengan baik, kami bisa sampai dengan tepat di tujuan: IIMS-Kemayoran. Dibumbui dengan drama Julia nahan pipis dan Anwar yang nahan lapar, radaar GPS mereka tetap bisa dipercaya dan justru menjadi semakin tajam dan akurat. ๐Ÿ˜‰

Kami pun (well…saya yang lebih berkepentingan sebenarnya hehehehe) segera menunaikan hajat kami bertandang ke arena IIMS (Indonesia International Motor Show kira-kira itu singkatannya). Melihat pajangan mobil-mobil dengan fitur-fitur yang super ciamik (pinjem istilah Anwar) bikin kita (err kembali lagi, saya ajah kayaknya) lupa akan rasa lapar yang sedari perjalanan tadi sudah menjadi salah satu agenda prioritas untuk disegerakan. Apalagi ketika salah satu sales merk mobil Amerika menawarkan untuk test drive type mobil yang konon bisa parkir otomatis alias nyetir sendiri!! Saya gak percaya dooong… secara fitur paling canggih yang baru saya rasakan cuma rear parking censor hehehehe..! Sooo.. Off we go to the test drive session! Daaan…memang benar adanya sowdara-sowdara! Ford Focus (seri sport kalo gak salah) bisa parkir paralel sendiri! dan fitur lain lagi, selain segala sesuatu didalamnya serba otomatis dan digital, mobil ini bisa berhenti otomatis selama 3 detik ketika ada penghalang didepannya. Reaksi kami (ato lagi-lagi saya yah?? :p ) berteriak, surprise, cekikikan, dan ceplosan-ceplosan laiin yang berada dalam area kategori norak! Hmmm…andai waktu bisa berputar kembali, pasti saya akan merespon dengan lebih elegan dan berkelas… :p

Waktunya pulaaaang!

Waktu menunjukkan pukul 10.30  berharap wajah macet sudah tak lagi menjadi masalah. Tapi ternyata dugaan kami jauuuh dari kenyataan! Dan keakuratan GPS ‘AJ’ soak larut dalam gelapnya malam. Terjadilah wrong turn yang kemudian membawa kita pada antrian baris-berbaris deretan sesak mobil metropolitan dari yang elegan sampai yang ugal-ugalan ๐Ÿ˜ฆ

Setelah satu jam mencari ‘signal’ ke arah jalan ‘kebenaran’, kita pun menemukan jalan yang sudah familiar dan suara-suara berisik ‘GPS’ AJ mulai menurun, bahkan batere tinggal satu bar (Julia) sementara satu bar yang lain (Anwar) sibuk mengikuti musik dengan gaya burung kuntul matuk-matuk alias tedooor! (Dan dia pun merasa useless  sebagai GPS…) Hahaahah….

And here is the video hasil kenorakan kita yang lagi test drive.. Tolong di-like yaaa! You help me giving my dream car..

Tante (tidak Girang tapi) Senang!

Tante 1

Jangan berpikir seperti yang ingin kalian pikirkan ketika membaca title di atas yaaah! Meskipun pikiran nyleneh dari kata ‘tante’ itu ย yang bikin saya geli ketika mendengar panggilan itu dari seorang lelaki muda. Eiiitz!!ย Hold that thought….

Jadi…Alkisah kami bertiga: Lenny, Julia dan mahluk manis ini sedang ber-Friday night di salah satu mall di daerah Karawaci, Tangerang tak begitu jauh dari dimana kami tinggal, denganย hidden agenda saya dan Lenny hendak membeli sepatu. Tak diragukan lagi…Demi melihat box-box dengan tulisan DISKON 50%, DISKON 70% dan persen-persen yang lain, dengan senyum berpagar-kawatnya, Lenny terhipnotis meniti setiap box dengan tag DISKON dan tentu saja saya mengekor dengan tak kalah galak mengudak-aduk isinya. Ditengah keasyikan saya memilah milih warna di satu konter favorit saya, tiba-tiba terdengar sapaan manis, “Mau warna apa, Tante? Dicoba aja Tante..” dari mas-mas pramuniaga berondong yang sedang berjaga.

Ini bukan pertama kali saya mendapat panggilan Tante tapi aneh saja rasanya. Saya lebih bisa mengerti kalau saya dipanggil dengan sebutan Ibu/Bu karena itu lebih lazim selain sebutan favorit ‘kakak’ dari ‘adek-adek’ saya yang tersebar di seantero konter-konter mal… Yea ya yaย plead guilty that I’m OLD (puas?!)

Nah! yang bikin telinga saya gerah adalah dalam setiap akhir kalimat si mas-mas pramuniaga berondong ini selalu menyelipkan kata-kata TANTE. Risih kan??!

“Wah kalau yang warna ini gak ada size XSnya, TANTE..”

“Kalau jeans pendek, gak ada TANTE… Adanya yang kain polos aja TANTE…”

Saya pun memutuskan untuk hanya membeli satuย piece untuk menyudahi drama yang berkecamuk di otak saya.

“Mari bayar di sebelah sini TANTE… Saya antar ke sana TANTE..” (Aaaaaaarghhh!)

Julia yang mengekor di belakang saya sudah mengeluarkan suara curut mencicit-cicit, cekikikan karena geli.

Sambil menyerahkan bungkusan barang saya, mas-mas berondong pramuniaga sedikit membungkuk, “Terimakasih, TANTE!” sambil tersenyum manis (tapi bikin mata saya sepet!)

Saya jawab, “Baiklah…TANTE pulang dulu yaah!” sedikit membungkuk dan seulas senyum yang tentu saja jauuuuh lebih manis! ๐Ÿ˜€

Julia?? Ngakak!

Dan……

Entah karma siapa yang tengah saling mempengaruhi…. dalam perjalanan menuju pintu keluar, kami harus ber-dรฉjร  vuย melewati konter mas-mas berondong itu lagi. Kalau ada pertanyaan kenapa harus melewati rute yang sama dan bukan menikmati pemandangan aisle di sisi lain, jawabannya adalah karena kami ber-3 adalah 3 Praja Muda Karana alias Pramuka yang agar tidak tersesat, kami meninggalkan jejak (berupa adukan tangan lincah kami di box berlabel diskon!) dan menyusuri kembali untuk mencari jalan pulang dari tempat yang kami anggap adalah HUTANnya perkotaan. ๐Ÿ˜€ย We are just seasonal shopper ๐Ÿ˜›

Karena jemari Lenny kemudian memutuskan untuk berkarya kembali mengudak-aduk isi box di konter sang mas-mas pramuniaga berondong, saya dan Julia menunggu di dekat salah satu box sambil mengobrol -dengan normal. Dan beberapa menit kemudian dari ujung mata saya melihat satu sosok lelaki berondong menghampiri….

“Mari silahkaaaan….” kata-katanya terpotong disitu sedetik setelah kami berdua menoleh dan berikut reaksi kami:

MPB (Mas-mas Pramuniaga Berondong): “Eeeh TANTE…!”

2 Tante: Hwahahahahhahahahaha! (Ih udah tante2 kok ngakak sembarangan! We didn’t care!)

Dan pada sekitar 20 menit berikutnya telinga kami kembali digelitik dengan kata-kata TANTE!! ๐Ÿ˜€

Jadi….

Jelas kan….Tante bukan tante girang Hahahaha….tapi hari itu tante SENANG sekali karena sudah menemukan dan jatuh cinta pada sneakers berwarna biru yang siap menemani tante mencari cerita selanjutnya -Insya Allah di alam pegunungan-

Tunggu cerita berikutnya yaaaa

Seasonal shoppers

Tante 2: Driver kita di season kali ini!

Wakatobi Rendezvous 20-26 June 2012

20120704-111116 PM.jpg

W. A. K. A. T. O. B. I
Was finally reached!! In this breathtaking rendezvous, I had given myself great experiences and friendship. Unlike other journals, you will not find about the trip details on hows and costs. For me the ‘how’ was ‘coincidence’ and the ‘costs’ was priceless.
In my every trip I have learnt things that I couldn’t understand it if I just read it from others’s stories in books or tv.
It was my first time ever having trip as a backpacker. I wasn’t sure myself that I could handle that title especially after I was sent the itinerary!
It involved boat…wooden ones! Crossing the ocean!!! I knew that would be the ‘door prize’! ๐Ÿ˜‰ but WAKATOBI would be the JACKPOT!! So I tried to bear with it. ๐Ÿ˜‰
The Priceless Experiences!
I most of the time-if not always- had all my accommodation trip set in advance because it’s crucial when you visit an unfamiliar place for the first time. Howevaaaa.. It wasn’t a bad idea after all if you travelled with a flock of cool people with crazy spirit!! Hahaha.. Just make sure you say it when you think you can’t go any further ;p

Sooo meet my Flock team
TJ, he was the team leader, who often disappeared to be the info seeker by mingled with the locals, but he’s waay of a serious principal image as who he is. You hardly closed your mouth as you couldn’t stop laughing around him, especially with a combination of Didik.

Didik or so called TJ’s husband…errr or wife??! Well they exchanged role often Hahahaha..! He’s the calmest but had made himself a great co-leader with his wife or husband ;p TJ. (Murhum note: it is confirmed that Didik is TJ’s wife..hahaha)

Dean the youngest amongst us but came along and easily mingled. One thing I might find it hard to do if I were an alien among flock of crazy people like these guys! Hah!

Erning or so called Dori.. Yeaa a name of a fish, friend of Nemo the clown fish! I dunno how she got the name but indeed she is as cheerful as Dori the fish ;D she’s also a good combination with the boys to explode us with laugh as she loved to be bullied!! Hahaha..!

Ikeu the sexiest among other ‘plain’ shapes ;p so she got the honor of having the title JuPe, the icon of sexy woman ๐Ÿ˜‰ well… She is!

Vine one person with whom you could talk like normal ๐Ÿ˜‰
She was the baby for everyone.. Coz she was the cutest! Don’t ya agree guys??!

Septy another person you could talk slightly normal ๐Ÿ˜‰ She’s the first aid person, ready with her meds. She had grown her narcism in posing in front of cam, I think..;p (Murhum note: she has confirmed that she is!) :p

Lastly, Jo he was the key of my ‘coincidence’, the Sultan of Murhum that’s what he claimed. He was the master of bullying ;D with whom you could share ‘creative’ and poetic words of sarcasm and cursing!! Hahaha!

BUT…above of all… They are all have things in common: they are helpful, caring and most of all understanding ๐Ÿ˜‰
It’s the friendship that I cherish…

The Values and Tips

Defeat your FEAR
I hate going on a roller-coaster-like because I can’t take the tension from the adrenalin shock! But I hate the fact that I’m afraid.
I was scared when I tried paragliding. It wasn’t my first call to disobey my fright. So if I can manage the first why not now..? Anyway… This is about my call to dive. I wasn’t scared… I was TERRIFIED!!! The planned was almost everyone will do diving but as they saw the zone.. One…by…one withdrew! Even JO! But ended with he got the first call..! Hah!
And the second bait was me.. What the hell I thought, let just wore the suit ;p
And then followed by the rest of the stuffs…and then completed with all TIPS that Jo shared, which freaked me out more!! Thanks for that, Jo! However…as Ike who knows the most about diving told me that I could do it… I made the call: NOW or NEVER!
After several holds back hanging on the guide’s hand, with Bismillaaah I jumped over the water!! Yessss! I did! I disobeyed my fright! For 10 minutes ;p hahahahaha!!!

Safety never…never.. Go in the sea WITHOUT life jacket.. Coz you might lost your life.. I apologize to Didik for dragging him to my situation. SOS! He almost drowned when I held on him. I was so tired without life jacket so was him. But we were saved after all.;)

Stamina Stamina-mina รจ รจ waka wakatobi! Is the anthem of our trip..! Haha.. The thing is you need to prepare your stamina, no matter trip style you are on. I prepared myself by having a regular exercise of 2 hours workout everyday! Hahaha bo’ong ding ๐Ÿ˜› I had at least 30mins workout 4 times per week, a month prior the trip. As the result, I lost 3kgs, flat tummy and muscles which I just realize it from the photos taken. Cool! *gambar pake kacamata* (somboooooong…). I prepared my shoulders and legs strength as they’re the parts you need it the most to wander with your carrier!

Clothings Before you packed your stuff, make sure you know the itinerary. Therefore you can estimate how many clothing you need. If you see there’s a chance to wash with range time for drying…then you can count that as an extra clothes. I ended up with 4 clean extra T-shirts. While Dori the fish only carried 1 tiny backpack and… Survived!! Haha! She got a magic bag!

Forget-me-not items when you got changed are your undies!!! Septy was about to leave some artifacts of her presence with her undies ;p Hmmm… Not to mention that I was accused (maan…I wasn’t the only one who has small things!!) Sooo check your stuff before leaving. Undies are not a cool stuff to be left behind. ๐Ÿ˜›

Beauty ;p First thing you must have packed for trip dealing with sun is face sun screen! Otherwise, you will end up look like ‘gembel’ when you stand side by side with someone in ‘civilization’ at the end of the day..!

And…..
Lastly, I’ve got a sneak peek lesson about photography from duo Jo and Dean. However, I still prefer to be the object ๐Ÿ˜‰

For different version of the trip you can read from Jo or another one from Dean

Happy Reading..!

Note:
Tribute to Murhum Clan
Claimed 21 June 2012 in Murhum Pier

20120704-105150 PM.jpg
Tomia Zone with Guts!

20120704-112336 PM.jpg
Waha Pier… Waiting for the boat to take us to Tomia Island

20120718-012736 PM.jpg
Mur-e-hum Clan!! See you in the next adventure story!

Jogja – Dieng Trip

On the way to Dieng Plateau

These are my lovelies travel-mates… They are hilarious and fun to travel with. We went for the holiday trip for 5 days… This is the longest day I have ever traveled with friends. Lots of things beside the excitement that we can learn to understand one to another, nice experience. Especially I’m going to miss my friend, Shruti as she will leave us next school year. She will move to Singapore… ;(

But that means we can disturb her later on when we visit Singapore..!!

Here are some more pictures I took the other day.

Indrayati Beach – Jogja

It’s absolutely not about the legs ;p